Nieuws en activiteiten

KLOOSTERNACHT VOOR JONGEREN

In de nacht van 13 op 14 oktober organiseren diverse kloosters een Kloosternacht voor jongeren. Kloosters in Amsterdam, Oosterhout en Den Haag zetten dan hun deuren open. Er wordt een afwisselend programma geboden op verschillende locaties. Met een fakkelprocessie zullen de deelnemers van de ene naar de andere locatie trekken. In Amsterdam doen zeven verschillende orden en congregaties mee. Vanwege de afstanden is het niet mogelijk om alle kloosters en communiteiten te bezoeken, maar alle deelnemende congregaties zullen wel een onderdeel van het programma verzorgen. Kosten: € 5,-
Informatie en aanmelden: kloosternacht@knr.nl  Vermeld in welke plaats je deelneemt!

Programma Amsterdam

19.00 uur: Aankomst in Stadsklooster La Verna/Derkinderenstraat (franciscanen): maaltijd, kennismaking, skype met Rome, YouTube-filmpjes van ML King en pelgrimszegen.
21.00 uur: Wandelen naar de jezuïeten op de Krijtberg/Singel (3,8 km, 48 minuten). Halverwege vertelt zr. Mauricia iets over de Kleine Zusters. We lopen deels in stilte, deels uitwisselend, deels zingend.

22.00 – 23.30 uur: Impulsen op de Krijtberg: ontvangst, inleiding door Gregory Brenninkmeijer sj, rondleiding kerk, levensgebed.
23.45 uur: op weg naar de sacramentijnen op het Begijnhof (5-6 min lopen). Welkom en inleiding over de sacramentijnen.

24.00 – 1.00 uur: Begijnhofkapel: Stille aanbidding, met Taizé-liederen.
1.15 uur: Wandelen naar de salesianen aan de Apollolaan. (2,8 km, 35 min lopen), in stilte, pratend, zingend.
1.50 – 3.00 uur: vier impulsen bij de salesianen (thuiskomen, (leer-)school, spel, gebed).
3.15 uur: wandelen naar de Krijtberg/Ignatiushuis. 2,6 km, 32 min lopen.
3.45 – 4.45 uur: impulsen: de Missionarissen van het Goddelijk Woord en de Dienaressen van de H. Geest vertellen over hun stichter, spiritualiteit, gevolgd door bibliodrama en mogelijk ook dans.
5.00 – 5.45 uur: Eucharistieviering.
6.00 – 7.00 uur: ontbijt en afscheid.