Laatste nieuws: Begijnhofkapel oktober 2022

Toegang tot de kapel

De Kapel is door de week tot 9.30 uur bereikbaar via de Spuipoort. Druk op de grote zwarte drukknop en de deur gaat open. Wilt u i.v.m. ongewenste bezoekers a.u.b. even wachten tot de deur weer dicht is?
Daarna van 9.30-18.00 uur komt u alleen op het hof via de poort in de Gedempte Begijnensloot (Kalverstraatkant).
Na 18.00 uur kunnen kerkgangers weer naar binnen via de Spuipoort. Druk op nummer 30 in het belsysteem, dan op het bel-symbool en iemand zal u via de deurtelefoon binnenlaten.
Ook voor de zondagviering kunt u via de Spuipoort naar binnen. Druk op de grote zwarte drukknop en de deur gaat open.

Doneren, kaarsje opsteken, misintentie aanvragen

Wie wil kan nu ook vanaf afstand via de website van de kapel iets doneren, een kaarsje op laten steken of een misintentie aanvragen. Het kaarsje wordt binnen een dag opgestoken voor u.

Rechts bovenaan de pagina vindt u het keuzemenu hiervoor.

Vieringen

U kunt u in de R.K. Begijnhofkapel de H. Mis bijwonen. Alle zitplaatsen in de kapel zijn weer beschikbaar.
Er wordt weer op de gebruikelijke manier communie uitgereikt.

Geen gezondheidsklachten

Wanneer naar de kapel komt, gaan we ervan uit dat u vrij bent van gezondheidsklachten die anderen in gevaar kunnen brengen, zoals hoesten en snotteren.

Begijnhofshop

De Begijnhofshop is open, iedere dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Orgelbespeling Mark de Vries in Diemen

Mark de Vries, één van de organisten van onze Kapel, geeft op zaterdag 10 september 2 x een orgelbespeling in de RK Kerk “Sint Petrus Banden” aan de Harteveldtseweg te Diemen. Sinds vele jaren is hij ook organist gedurende de zomermaanden in deze kerk, die een monumentale status heeft. Het is de 77ste en tevens laatste keer, dat hij een publieke orgelbespeling geeft.
Mark zal om 12.30 uur en 14.00 uur het Adema orgel bespelen. U hoort orgelmuziek van Sweelinck, Bach, Buxtehude, Franck, Boëllmann en Lemmens.

De RK Kerk, St Petrus Banden staat aan de Hartveldseweg 25 en is te bereiken met tram 19. Deze tram stopt op o.a. het Leidseplein, Vijzelgracht en Weesperplein. In Diemen uitstappen op halte: Diemerbrug. Dan is het ca 100 meter teruglopen naar de kerk met zijn imposante en opmerkelijke toren.

De toegang is gratis. U bent van harte welkom.

Steun onze Kapel in deze tijd

Wilt u de R.K. Begijnhofkapel in stand houden, steun ons a.u.b. door middel van een donatie:
NL48 RABO 0324 6880 67 t.n.v. Vriendenkring Begijnhofkapel.