Nieuws en activiteiten

PATER AAD VAN RUITEN SSS VIERT 25-JARIG PRIESTERJUBILEUM

Aad van Ruiten sss, pater sacramentijn en parochie-vicaris van De Papegaai, vierde op 26 februari dat hij 25 jaar geleden door wijlen hulpbisschop mgr. Jos Lescrauwaet priester is gewijd. Die wijding had plaats in de Begijnhofkapel. Het zilveren jubileum begon met een Eucharistieviering in de H. Marcuskerk in Nieuw-West. In zijn overweging citeerde mgr. Jan van Burgsteden sss mgr. Lescrauwaet die destijds tegen pater Van Ruiten had gezegd: "Hou van de mensen en bid veel" - een kernachtige samenvatting van een pater sacramentijn, aldus mgr. Van Burgsteden. Na de Mis werd het jubileum voortgezet in een belendende zaal met een receptie en een buffet.

Bisschop-coadjutor mgr. Jan Hendriks feliciteert pater Van Ruiten.

EUCHARISTISCHE BEZINNINGSDAG OP 30 MAART

Op zaterdag 30 maart is er in De Papegaai een soort retraite van één dag. Het gaat om een combinatie van liturgie, bezinning en informatie. We vieren de H. Mis, nemen tijd voor aanbidding, overwegen en bespreken met hoofd en hart het mysterie van het eucharistisch offer, “bron en hoogtepunt van heel het christelijk leven” (Vaticanum II).

Wat betekenen de Mis en aanbidding? Hoe geven die vorm aan onze relatie met Christus?

Datum: zaterdag 30 maart
Tijd: 9:30 – 16:00 uur
Plaats: pastorie en kerk van De Papegaai, Nieuwezijds Voorburgwal 293
Vergoeding: € 16, incl. lunch

Info / aanmelden: Aad van Ruiten sss
E-mail: sss.aadvanruiten@gmail.com

BOEK OVER MGR. JAN VAN BURGSTEDEN GEPRESENTEERD

Op vrijdag 18 januari is in de pastorie van de Begijnhofkapel het boek Jan van Burgsteden – Bisschop voor de mensen gepresenteerd. Emeritus-hulpbisschop mgr. Van Burgsteden is zestig jaar pater sacramentijn. Voor het door Adveniat uitgegeven boek had auteur Christian van der Heijden een aantal interviews met mgr. Van Burgsteden. Adveniat-directeur Leo Fijen schreef het voorwoord, en karakteriseert de bisschop met de woorden: “Sjouwer voor het geloof, verbinder in de oecumene, dienstknecht voor de Heer en bisschop voor de mensen.” Fijen overhan­digde het eerste exemplaar aan mgr. Van Burgsteden, in aanwezigheid van de schrijver. Het boek kost 18,95 euro. Zie ook de website van Adveniat.

V.l.n.r mgr. Van Burgsteden, Christian van der Heijden en Leo Fijen